17-12-2014

Nieuw dierenpaspoort in 2015

Vanaf 29 december verandert een aantal regels over het reizen met huisdieren (honden, katten en fretten). Vanaf die datum wordt er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit paspoort zal fraudebestendiger zijn. Het nieuwe paspoort mag alleen door dierenartsen worden afgegeven. Verdere informatie kunt u vinden op de website van het LICG.

Als uw huisdier al een EU-dierenpaspoort heeft en de identificatie (=chipnummer) van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag u dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt uw huisdier na 29-12-2104 een paspoort en wilt u met het dier reizen, dan moet het een nieuw EU dierenpaspoort zijn.

Naast het nieuwe EU-dierenpaspoort zijn ook de invoereisen voor huisdieren veranderd. Elke hond die ons land binnenkomt moet een geldige rabiesvaccinatie hebben. Pups jonger dan 15 weken kunnen hierdoor niet meer geimporteerd worden. Wilt u een pup uit het buitenland aanschaffen dan zal u dus goede afspraken met de fokker moeten maken. Verdere informatie over de invoereisen kunt u ook op de website van het LICG vinden.

Voor alle vragen over reizen met gezelschapsdieren kunt u altijd bij een van de dierenartsen of assistentes op de praktijk terecht

paspoort