01-03-2017

workshop klauwbekappen

Tussenklauwontsteking is op het moment een ernstig probleem. Bij het maken van de Gezondheidsplannen afgelopen tijd komt  “klauwgezondheid” als grootste aandachtspunt naar voren. Antibiotica lijkt soms wel, maar soms ook niet te helpen. Melk moet uitgehouden worden, koeien geven minder en als veehouder erger je je groen en geel.

Veel aandoeningen aan klauwen hebben overlap, niet alleen in oorzaak, maar ook in klinisch beeld.

 Wat is wat?

 Ook onder de dierenartsen leidt dit weleens tot discussie: “okee, dit is tussenklauwontsteking, maar zie ik daar ook niet wat stinkpoot en had de therapie bij deze koe niet eerder of anders ingesteld moeten worden?”

Waarschijnlijk is aan elke tussenklauwontsteking een ander probleem vooraf gegaan.  Voorbeelden van  factoren in het ontstaan van tussenklauwontsteking zijn klauwstand en een aanwezige Mortellaro of stinkpoot infectie.

Naar aanleiding van de drukbezochte avond over klauwgezondheid die Jan Lievaart in 2015 voor ons verzorgd heeft en gezien de actualiteit van de problematiek rondom klauwaandoeningen hebben wij voor u een workshop samengesteld waarin de ins en out over klauwproblemen niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk “behandeld” worden.

 

klauwen