24-09-2012

Workshop Uiergezondheid

DAP Beltrum organiseert in het najaar van 2012 in samenwerking met FrieslandCampina een workshop Uiergezondheid. Dit is een onderdeel van de leerroute uiergezondheid in het Foqus planet programma.

De workshop is gericht op het verbeteren van de uiergezondheidssituatie op uw eigen bedrijf en wordt ’s middags georganiseerd bij één van de deelnemende veehouders op het bedrijf. De groep zal uit ongeveer 10 personen bestaan, zodat er veel interactie mogelijk is. De workshop wordt gegeven door een adviseur van FrieslandCampina en één van onze dierenartsen. Tijdens de middag komen alle aspecten rond uiergezondheid aan bod: het verschil in aanpak van koe- en omgevingsgebonden problemen, een sterkte/zwakte analyse, selectief droogzetten etc. Er wordt geprobeerd de middag zo praktisch mogelijk te maken.

Heeft u vragen of wilt u informatie over deze workshop? Dan kunt u altijd even bellen of mailen naar de praktijk.

De cursus vindt plaats in het najaar van 2012. Opgeven kan niet bij de praktijk, maar moet via internet bij Melkweb FrieslandCampina. De kosten bedragen € 50,- per deelnemer en leveren een extra punt op in het Foqus planet programma.

 

nws-uiergezondheid