01-06-2017

Vakantietijd en uw huisdier.

 

Is het niet geweldig: Met het gezin op vakantie en uw trouwe viervoeter gaat mee! Met of zonder hond op vakantie is vaak een bewuste keus van het gezin. Maar de vakantie verandert wel met die lobbes bij u!

Mocht u besluiten dat uw hond (of ander huisdier) met u mee gaat, dan willen wij u hierbij een aantal tips aanreiken:

 

-         Dieren zijn soms misselijk in de auto. Indien u dat weet van uw viervoeter, geef dit dan bij ons aan. Wij kunnen helpen de autorit door te komen zonder misselijkheid.

-         Dieren zijn door hun vacht en hun beperkte zweetvermogen veel gevoeliger voor warmte dan wij mensen. Dus komt u in de auto stil te staan en u hebt het warm, besef dan dat uw viervoeter het nog veel warmer heeft! Staat u in de file, laat uw hond dan ook uit de auto, geef hem op tijd te drinken en houd hem, eventueel via koude lappen, koel. Indien mogelijk in de schaduw.

-         Zorg dat u altijd (drink)water bij de hand heeft!

-         Denk aan  EHBO spullen voor uw dier! (tekentang, borstel, sokjes)

-         Ga bij een temperatuur boven de  20 graden overdag niet fietsen met uw hond! Laat uw hond (of kat) ook nooit met warm weer alleen achter in de auto. (ook niet met een bak water en ramen open!)

-         Gaat u de grens over dan is het bij de wet verplicht dat uw dier gechipt is, een EU-paspoort heeft en tijdig gevaccineerd is tegen hondsdolheid (met een penning). De exacte toelatingseisen verschillen per land. Neem ruim van te voren contact op met de praktijk op of  bekijk de website.

-         Gaat u met uw huisdier naar het zuiden (Frankrijk, Spanje, Italie, …) dan loopt uw hond een risico op besmetting van ziektes via muggen en teken.

Loop eens binnen of bel ons op, dan geven wij u gepast advies over het voorkomen van deze ziektes bij uw huisdier.

 

Voor meer informatie kunt u langskomen in één van onze vestigingen.

 

Wij wensen u en uw huisdier een fijne vakantie toe!

 

vakantiehuisdier