Spreekuren

Spoedgevallen

Voor spoedgevallen is elke vestiging dag en nacht telefonisch bereikbaar, ook in het weekend.

Vaccinaties

De basisvaccinatie van een paard bestaat uit twee vaccinaties met drie weken tot drie maanden tussentijd. Daarna bent u voor evenementen zoals nationale wedstrijden verplicht deze vaccinatie binnen het jaar te herhalen. De vaccinatie zelf geeft echter maar ongeveer acht à negen maanden optimale bescherming.

 

Hoe vaak vaccineren?
Komt uw paard bij verenigingen, in maneges, handelstallen of bij wedstrijden, dan is het misschien verstandig uw paard iedere acht maanden te vaccineren. De FEI heeft niet voor niets de verplichting om ieder halfjaar te vaccineren in het leven geroepen. Als u dus van plan bent met uw paard internationaal te starten, dan bestaat de basisvaccinatie uit drie entingen, waarbij de derde enting binnen een half jaar na de tweede basisenting moet. Uw paard moet telkens binnen het halfjaar gevaccineerd worden.

 

Bescherming van veulens
Om uw veulen goed tegen influenza en tetanus te beschermen, adviseren we de drachtige merrie in de drie laatste maanden van de dracht nogmaals te vaccineren. Het veulen is zo de eerste zes maanden van zijn leven beschermd.

Meer weten of een afspraak voor vaccinatie maken? Neem dan contact op met Dierenartsenpraktijk Beltrum.